Skip to content

Zelfgemaakt kleurboek (met kroontjespen!)

zelfgemaakt cadeau, kleurboek, kind

Het leukste cadeau dat Lena kreeg toen ze 6 werd, was een ouderwetse kroontjespen. Met een potje zwarte inkt. Niks roze, geen glitters – gewoon: een kroontjespen en een potje inkt.

Eerlijk is eerlijk: ze was er niet meteen wild van. Maar na het feestje vroeg ze of ze er even mee mocht tekenen. Sindsdien tekent ze het liefst met haar kroontjespen.

De voordelen van tekenen met een kroontjespen

Een kroontjespen dwingt je om heel zorgvuldig met je tekening om te gaan. Een lijn is natuurlijk definitief, want niet uit te gummen. Bovendien moet de inkt even drogen, waardoor je, bijna automatisch, de tijd neemt voor je tekening. Met een kroontjespen kun je bovendien heel fijne tekeningen maken, met kleine details. Fijn voor iemand die het liefst pony’s tekent met heel veel versieringen op hun lijfje!

tekening met kroontjespen van xxmieke

Zelfgemaakt kleurboek met kroontjespen
Heeft je kind een stapel tekeningen met een kroontjespen gemaakt? Maak er dan een kleurboek van! Kwestie van kopiƫren, dubbelvouwen en nieten of naaien.

kijk hier voor een korte uitleg

Zo maak je een heel persoonlijk cadeautje voor de volgende jarige in de klas: een zelfgemaakt kleurboekje, een blanco tekenboekje en een kroontjespen met potje inkt! En wil je heel fancy doen, geef er dan zo’n prachtig regenboogpotlood bij, je weet wel, waar alle kleuren inzitten. Succes verzekerd!

Overigens: het kleurboek hierboven is niet door Lena gemaakt – en ook al niet met een kroontjespen, maar het gaat om het idee, mensen!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*