Skip to content

Radio 2: interview over de Twittercolumngids

20120930-184101.jpg

Zondag was ik te gast in High Tea, het radioprogramma van Kasper Kooij. Ik mocht er komen vertellen over de twittercolumns – en uit de doeken doen hoe je nu een goede twittercolumn schrijft.
Ik ben de laatste tijd vrij vaak geïnterviewd, maar dan voor geschreven media. Dit was mijn eerste live-interview… en ik vond het erg leuk!

20120930-184635.jpg
Ik was van de zenuwen anderhalf uur te vroeg, maar daardoor kreeg ik wel een heel uitgebreid kijkje achter de schermen. Ja ja, ieder nadeel heb z’n voordeel.
Wat me opviel was de ontspannen sfeer in de studio: knap, vooral omdat zo’n programma op de minuut getimed is. Er loopt dus de hele tijd een klok die aangeeft wanneer je weer wat in de microfoon moet zeggen. Ik zou daar, ondanks mijn multitask talenten, gestoord van worden…

Ook erg leuk was de aanwezigheid van Danny Mekic, iemand die ik erg bewonder en die mij uitlegde hoe hij dat nu doet, al die media-optredens. Leuk om te horen hoe hij er in staat – en wie weet nuttig voor de toekomst. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt, toch?

Gemist? Hier online beluisteren!

Heb je het gemist? Ikzelf ook. Ik liep de deur uit (of nou, stuiteren is een beter woord :-) ) en had geen idee hoe het was gegaan.

Bij thuiskomst vertelde manlief dat ze met zijn drieën rondom de computer hadden gezeten om naar mama te luisten – lief! Volgens Lena klonk ik “nou ja, mam, wel een beetje verlegen, hoor”…

De volgende dag kon ik het fragment zelf horen – en ik vond het reuze meevallen!
Goed, wat uhtjes teveel, en een beetje oefenen op mijn voordracht kan ook geen kwaad, maar verder…

Maar oordeel vooral zelf…

>> het hele 5-minuten-interview over de Twittercolumsn op Radio 2 is hier terug te luisten <<

PS: de candelight-versie van Kasper Kooij is ook briljant!

UITDAGING: SCHRIJF ZELF EEN #TWITTERCOLUMN!

twittercolumngids diana van ewijk schrijftips voor schrijvers en columnisten

Een #twittercolumn is: een gedachte/gevoel/gebeurtenis gevangen in 126 tekens, afgesloten met #twittercolumn Samen zijn dit exact 140 tekens, de hoeveelheid karakters die een tweet maximaal kan bevatten.
DE REGELS
Een #twittercolumn:
  • bestaat altijd uit exact 140 tekens
  • wordt altijd afgesloten met #twittercolumn
  • bevat geen mentions (zoals bijvoorbeeld @twitternaam)
  • bevat geen andere hashtags dan #twittercolumn
  • is grammaticaal correct

>> SCHRIJF VANDAAG NOG EEN #TWITTERCOLUMN! <<

Sluit af met #twittercolumn, dan komt je column vanzelf op de lijst terecht. Veel succes en plezier!

 

2 Trackbacks/Pingbacks

  1. [...] Beetje theoretisch allemaal? Volgende week ga ik heel concreet in op de voorbereiding voor een interview. Dan deel ik hier mijn eigen ervaring op het gebied van interviews, aan de hand van een case study, namelijk het live radio-interview door Kasper Kooij voor zijn programma High Tea op radio 2. [...]

  2. [...] hier om het radio-interview over de twittercolumns te [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*