Skip to content

Mijn 365dagenproject: de voors en tegens & het einde…

Op 2 januari begon ik een 365dagenproject: ik zou vanaf die datum iedere dag een twittercolumn schrijven. En dat is (bijna) gelukt. Ik schreef er iedere dag één, en op sommige dagen zelfs twee.

Al snel realiseerde ik me: ik moet hier meer mee. Dus ik schreef de Twittercolumngids: een gratis e-book vol tips & tricks om je eigen ultrakorte columns te schrijven. En er gebeurde meer: de twittercolumns kwamen in de krant, in de Flair en op de radio. Ik besloot ook TwittercolumnBundels uit te geven; de eerste zag op dierendag het levenslicht.

En inmiddels heb ik dus bijna 365 twittercolumns geschreven… een heerlijk gevoel!

Doorgaan… of stoppen met schrijven?

Nu komt het einde van het jaar, en dus ook het einde van dit 365dagenproject in zicht. En ik twijfel… Zal ik doorgaan?

De voordelen van een 365dagenproject…

Het brengt me heel veel:

het is heerlijk om iedere dag een half uurtje te gaan zitten, de dag aan me voorbij te laten trekken en in 126 tekens te vangen. Bijzondere uitspraken van de kinderen, grappige gebeurtenissen in de stad, mooie momenten tijdens mijn wandelingen… ze worden allemaal opgeslagen in mijn dagelijkse twittercolumn-archief.

Ook kwam ik in contact met leuke mede-twittercolumnisten: stuk voor stuk vrouwen met een bijzonder oog voor detail en een vlotte pen:  @Djello_Maureen@tekstsuper,  @annestreepmarie,  @daphnegeluk@mijnespuntcom@marysjabbens@Anne_en_mannen@djoiz77,  @MirandaZantingh@KaatjeP@MijnDochterenIk@Saszegtut - en nog veel meer. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik er zulke leuke mensen door zou leren kennen.

Daarnaast geeft het gewoon ook een enorme voldoening, iedere dag weer, om mijn twittercolumn te posten. Juist op de dagen dat ik zeiknat geregend thuiskom, met een bevroren neus, hongerige kinderen en een to-do-lijst van hier tot Tokio.

En nu, aan het eind van het jaar, ben ik beretrots op de collectie twittercolumns die ik heb opgebouwd.

…en de nadelen van een 365dagenproject

Aan de andere kant: het is ook zwaar. Soms ben ik gewoon te moe, of heb ik teveel andere dingen aan mijn hoofd, of voel ik me niet lekker. En dan wil ik niet hoeven schrijven. Ik moet al zoveel… Natuurlijk is het een druk die je jezelf oplegt, maar toch… hij weegt er niet minder zwaar door. Ik heb wel eens uren op één twittercolumn zitten zwoegen.
Nee, die druk kan ik missen als kiespijn – hoewel hij er natuurlijk ook voor zorgt dat je uit je eigen comfort zone stapt en een uitdaging aangaat. En daar ben ik juist een voorstander van….

Kortom: ik twijfel nog even door. Ik hoef pas op 3 januari te kiezen :-)

Aftelkalender, speciaal voor 365dagenprojecten

Starten met een 365dagenproject is enorm leuk: het daagt je uit, je groeit ervan en je houdt er iets moois aan over. Want iedere dag een foto, een tekening, een stempel, een granny square = aan het eind van het jaar bouwt een prachtige collectie!

Doen dus, je eigen 365dagenproject. En bestel dan meteen deze superhandige aftelkalender van Imke Verhoef! Want geloof me, het is heel fijn om precies bij te houden wanneer je je eerste 100 dagen vol hebt. Of wanneer je precies op de helft zit.

>> Koop deze 365dagenproject-aftelkalender in de Etsy-shop van LoveJohnny, hier <<

>> Meer inspiratie voor je eigen 365dagenproject vind je hier <<

Ik wens je een heel fijne kerst en een nog fijner 2013 toe!

One Comment

  1. Kan me voorstellen, dat het een bepaalde druk geeft. Je twittercolumns zijn anders wel erg goed ! Ik bedoel, neem deze bovenaan je bericht nou… Zo herkenbaar ! Ik heb geen twitter en begin er ook niet aan, dus moet ik het van wat je op je blog plaatst hebben. Ik miste ze hier de afgelopen tijd !
    Doe alleen de dingen die goed voelen en die goed voor je zijn, zou ik zeggen… Fijne dagen en veel wijsheid voor het nieuwe jaar !

    Posted on 24 December 2012 at 9:17 AM | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*